Behandelingen

Namikoshi Shiatsu

Namikoshi Shiatsu is de enige stijl van shiatsu die officieel erkend is door het Japanse ministerie van Volksgezondheid. De Oosterse en Westerse benadering van balans en gezondheid zijn rond 1920 door Tokujiro Namikoshi uit Japan bij elkaar gebracht.
De Shiatsu behandeling volgens Namikoshi is gericht op de mens als geheel. Hierdoor werkt Namikoshi Shiatsu niet alleen op de symptomen, maar heeft ook effect op de oorzaak van de klacht. Namikoshi Shiatsu werkt ook heilzaam wanneer er geen sprake is van klachten en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam. Het is een uitstekende manier om tot rust te komen, meer bewust te worden van je lichaam en een bijdrage te leveren aan je eigen gezondheid.
Namikoshi Shiatsu is een lichaamsbehandeling waarbij met de duimen en handpalmen loodrechte druk wordt toegepast. De druk wordt op de huid toegepast en wordt zodanig aangepast, dat deze voor het lichaam aangenaam voelt. Het doel is niet alleen de huid te stimuleren, maar ook de spieren, bloedvaten, het hormoon- en zenuwstelsel. 
De behandeling volgens de shiatsu-methode berust op de overtuiging, dat elke individueel ziektegeval als uniek moet worden gezien. Door de behandeling aan te passen aan subtiele variaties in de conditie van de individuele mens zijn we in staat de miraculeuze zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren en zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te bevorderen. (Bron: Toru Namikoshi)

Verschillende Behandelingen