Dorn en Breuss

Met behulp van de Dorn-therapie en Breuss Massage kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn en Nekklachten verdwijnen op een eenvoudige snelle en effectieve wijze.

Dorntherapie
Dorntherapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn methode werkt zonder medicijnen.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.

Bij aanvang van de therapie wordt het beenlengteverschil verholpen, als de basis in orde is wordt er verder gegaan met de wervelkolom. Met de duimen worden op een voorzichtige manier de wervels op de juiste positie terug gezet. Tegelijkertijd maken wij het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding geoptimaliseerd wordt, hierdoor voelt men zich beter en worden klachten effectief verholpen. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

Breuss massage
De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, handmatige rug-massage, die blokkades kan oplossen. Doormiddel van de Breuss-massage kunnen er tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.